“Jučer sam bila pametna, stoga sam željela mijenjati svijet. Danas sam mudra, stoga mijenjam sebe.”

Misli koje mislimo i riječi koje svakodnevno izgovaramo djeluju na naše fizičko i emocionalno biće. Pozitivno razmišljanje, oprost, ljubav koju same sebi pružamo pomažu nam u duh i tijelo vratiti u ravnotežu.

Mnogi izvori tvrde kako su tumori kod žena ustvari blokirane energije starih emotivnih povreda koje lošim misaonim obrascima neprestano proživljavamo. Na taj način povreda se njeguje i svakim danom iznova se stvara emocionalna bol koja iscrpljuje naše tijelo. Kada žene u potpunosti osvijeste odnos između tijela i uma, većina zdravstvenih tegoba jednostavno će nestati.

U procesu ozdravljivanja svog tijela bitno je pristupiti multidisciplinarno, a to znači :

Kako vratiti tijelo u balansPotražiti adekvatnu liječničku pomoć

Važno je informirati se o alternativnim metodama liječenja vlastitog tijela. Lijekovi često ublaže simptome i pružaju kratkotrajnu pomoć. Presudno je promijeniti navike i uvjerenja kojima štetimo svome zdravlju.

Paziti od čega gradimo svoje tijelo, te prilagoditi prehranu

Prehrana je iznimno važna u očuvanju zdravlja i o prehrani treba učiti. Moramo svakodnevno obraćati pozornost na ono što unosimo u svoje tijelo.

Vidjeti koje misli/osjećaji su se toliko intenzivne u našem životu da su čak djelovale na tjelesni nivo

Ono ćemo svjedočimo u svome životu u sadašnjosti rezultat je naših prošlih misli, obrazaca i vjerovanja. Važno je mijenjati svoje misaone obrasce koji su štetni i to će rezultirati pozitivnim promjenama i novim iskustvima u budućnosti.

Dobrobiti tjelovježbe

Ženskom je tijelu u svim fazama života potrebna tjelovježba kako bi ostalo zdravo, snažno, fleksibilno. Senzualna tjelovježba za ženu rezultira psihološkim i emotivnim osnaživanjem žene i motivira ju za proaktivan odnos prema životu i zdravlju. Slobodan ples i spontano prepuštanje glazbi osvješćuje senzacije u tijelu i omogućuje slobodno izražavanje pokreta.

ASF nudi programe koji omogućavaju svakoj ženi da kruži svojim tijelom u svim pravcima i onima koji su dugo bili zatomljeni. Pokret omogućava da komunikacija ide iz tijela prema emocionalnom dijelu bića. Tako dolazi do oslobađanja potisnutih ili začahurenih osjećaja i oni rastvaraju fizički oklop te izlaze iz tijela čime stvaraju preduvjete da se tijelo vrati u svoj zdravi balans.