“Istinski glamuroznu ženu čini njena spontanost i svijest o vlastitoj ženstvenosti.”

1. Osvijestiti trenutnu razinu ženske energije u nama

3 koraka do zrele ženstvenostiKoliko žena može reći da istinski poznaje svoje tijelo?

Kako bi žena istinski mogla uživati u svom tijelu potrebno je osvijestiti tijelo, vježbati i uspostaviti kontrolu nad svakim mišićem. Na taj način uspostavlja se veza između fizičkog tijela, živčanog sustava i emocija.

Odrastajući, tijekom djetinjstva naše tijelo i naše emocije pretvarale su se u reakcije koje smo naučili “po putu”. Djevojčice, po prirodi zaigrane i slobodne usvajale su navike i automatska ponašanja koja su često spontanost tijela odvodile u drugu krajnost.

U turbulentno doba puberteta teško je ovladati mnogim tjelesnim funkcijama, emocijama i mislima. Sram često ne dozvoljava slobodnu tijela.

Kasnije životne uloge, majčinstvo i posao ostavljaju sve manje vremena za izražavanje svojih ženskih potreba. Potisnuta ženstvenost je snažna i divlja energija koja čak plaši muškarce i nikako nije privlačna.

Gimnastika za žene osmišljena je da pomaže osloboditi ženstvenosti i poduči nježno upravljanje tom energijom. Na taj način prihvaćamo prepuštanje valu, bez otpora i tako otkrijemo ljepotu prirodne ženstvenosti.

2. Prihvatiti gimnastiku kao put

Prvi treninzi su nježnog intenziteta i pomažu nam osvijestiti koliko smo ukočene. Uz vodstvo i podršku instruktorica potreban je svjestan napor da se oslobodi pokret.

To je period velikih promjena, često krene i koja suza, ne zbog fizičke boli, već tuge što si toliko vremena nismo priuštili osjetiti svijet sa svim dijelovima tog savršenog alata zvanog naše tijelo. Ovaj trening samo za žene izvodi se sa prigušenim svjetlom i puno ženske suosjećajnosti. Svakim treningom vraća se povjerenje u vlastito tijelo i postajemo svjesne što sve postoji u nama i koliko smo moćne.

Posebnost ove metode vježbanja je što je kreirana isključivo samo za žene i učinkovitim pokretima pomaže održavati tijelo besprijekornim, a pritom njeguje i razvija osjećaj senzualnosti. Ženinu je tijelu dopušteno da se izrazi, odbaci krute i grube pokrete tijela što osigurava osjećaj zadovoljstva, a ne napor. Prije nego doista pojmimo što je tu zapravo moćno, moramo razumjeti koju vrijednost ima promjena koja nam dolazi.

3. Testirati svoju novu razinu ženske energije u drugim okruženjima

Kako se broj treninga niže, to se povećava gipkost, mišići postaju čvršći i ljepši, vretenasti, a zglobovi fleksibilniji pa je cijelo tijelo okretnije. Okretnijim tijelom svakodnevne aktivnosti postaju zabavnije – od čišćenja svog doma uz plesnu muziku i svoje omiljeno ogledalo do plesanja u izlascima sa društvom.

Hod postaje ispunjen samopouzdanjem, a time raste vaša privlačnost. Kad samopouzdanje ispuni sve vaše mišiće, postajete magnet za pozitivne i zabavne ljude.
Takvo opušteno i samopouzdano kretanje, svakom plesnom partneru omogućava doživljaj posve nove razine tjelesne ali i emocionalne ugode.

Programi ASF Workout, Ana’s Sensual Fitness, AM metoda, AM metoda za trudnice autorski su programi Ane Kuhanec Brašnović i kao takvi zaštićeni u imenu, konceptu, ideji i metodologiji. To su inovativni programi koji ujedninjuju tjelesnu i emotivnu komponentu, te su kao takvi jedinstveni i univerzalni. Usudi se probati

Bazu tih programa čine tehnike koje kombiniraju ženstvene, senzulane kružne kretnje, te su kao i takvi jedinstveni.

Osnovni koncept tih programa zasniva se osvješćivanju i slobodnom izražavanju emocija kroz pokret. Izražavanje i ponovno proživljavanje dubokih emocija ženu oslobađa emocionalnog tereta i zbog te činjenice ona postaje slobodnija, samouvjerenija i sretnija.

4. Usudi se probati

Senzualna tjelovježba za ženu rezultira psihološkim i emotivnim osnaživanjem žene i motiviraju za proaktivan odnos prema životu i zdravlju. Slobodan ples i spontano prepuštanje glazbi osvješćuje senzacije u tijelu i omogućuje slobodno izražavanje pokreta.

Prepuštanje plesnoj meditaciji kroz slobodan pokret direktno utječe na mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje. Pokretom se fizičko tijelo pročišćava od emocionalnog tereta a duh prolazi kroz mnoge pozitivne promjene. Osmijeh na licu, istinska radost, osjećaj slobode i punine života, dubinski relaksiran um, transformirana energija, samopouzdanje samo su neke od tih promjena.

Ako je u zdravom tijelu zdrav duh, onda je u okretnijem tijelu okretniji duh 🙂