Blog2016-10-12T15:14:34+00:00
 • Pridruži nam se na besplatnom treningu

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Fitness blog

Zablistajte do ljeta

„Nikada nisi potpuno obučen bez osmijeha.“

Pokušavate li promijeniti previše stvari odjednom? Pozitivan odgovor na ovo pitanje često postane kamen spoticanja na putu osobne preobrazbe. Žene koje žele unijeti svježinu u svoju svakodnevicu odlučne su u tome da uspiju, da njihova promjena bude učinkovita. Svaka promjena traži ulaganje vremena i energije.

Za one koje ne znaju kojim putem krenuti i pomalo se boje iskoračiti iz vlastite zone sigurnosti evo nekoliko savjeta kojim putem možete krenuti ovog proljeća kako bi do ljeta zablistale!

Pozitivan pogled na promjenu

Ako postoji puno toga što biste u ovom trenutku voljeti promijeniti mudro je odrediti što je za vas prioritet. Nerealno je i nemotivirajuće postaviti si višestruke ciljeve. Također, promjena posla i životnog stila su velike životne odluke i svakako im treba pristupiti sa svom pažnjom i ozbiljnošću.

Krenite skromno ali konkretno, i tek s prvim ostvarenim rezultatima prelazite na sljedeću promjenu. Kada osjetite prve rezultate ispunit će vas zadovoljstvo i svaku iduću promjenu na koju se odvažite prigrlit ćete s još većom strašću.

Odluke o zdravlju trebale bi biti na samom vrhu prioriteta svake žene. Riješite se loših navika, pušenja, neuravnotežene prehrane koja opterećuje tijelo.

U svakom procesu promjene redovito se podsjećajte na to što ćete promjenom dobiti, postići i ostvariti, nemojte imati fokus na ono što gubite!

Probudite svoje tijelo

Proljeće u naše tijelo unosi novi val energije koji ćemo najbolje podržati i očuvati redovitom tjelovježbom.

ASF studio za žene nudi programe tjelovježbe prilagođene svakoj životnoj dobi žene.

Programi su prilagođeni različitim predznanjima i fizičkoj spremni – od nježne AM metode uz baletnu prečku, smirujućeg pilatesa, preko dinamične zumbe i do veličanstvenog plesa na šipci za najodvažnije.

Poznati su pozitivni učinci tjelovježbe na cjelokupan organizam. Pokretom se fizičko tijelo pročišćava od emocionalnog tereta a duh prolazi kroz mnoge pozitivne promjene.

Educirajte se!

Osim brige o tijelu podjednako je važno vratiti svježinu i umu. Odredite područje vlastitog interesa i proširite svoje znanje. Edukacija lomi ustaljene obrasce razmišljanja i ponašanja i otvara nove dimenzije.

Ulaganje u znanje jedini je način napretka i razvoja, kako u osobnom tako i u profesionalnom životu.

Osobnom edukacijom proširuje se svijest, stoga je pojedinac u mogućnosti širiti kapacitet vlastitog potencijala.

Zdrav i blistav osmijeh

Osmijeh je jezik koji razumiju sve kulture, od plemena do najrazvijenijih civilizacija. Vedar osmijeh pokazuje unutarnje zadovoljstvo i ispunjenost. Predškolska djeca se nasmiju čak do 400 puta dnevno! Smijanje ima nebrojeno pozitivnih učinaka na naše tijelo, umiruje, zabavlja, eliminira stres, popravlja raspoloženje i jača imunitet. Čuvajte se emocija koje narušavaju ljepotu vašeg osmijeha!

Za zdrav osmijeh potrebna je redovita dentalna higijena, čuvajte svoje zube i posjetite stomatologa. Zablistajte do ljeta uz najatraktivniji modni dodatak – vaš osmijeh!

Kako vratiti tijelo u balans

“Jučer sam bila pametna, stoga sam željela mijenjati svijet. Danas sam mudra, stoga mijenjam sebe.”

Misli koje mislimo i riječi koje svakodnevno izgovaramo djeluju na naše fizičko i emocionalno biće. Pozitivno razmišljanje, oprost, ljubav koju same sebi pružamo pomažu nam u duh i tijelo vratiti u ravnotežu.

Mnogi izvori tvrde kako su tumori kod žena ustvari blokirane energije starih emotivnih povreda koje lošim misaonim obrascima neprestano proživljavamo. Na taj način povreda se njeguje i svakim danom iznova se stvara emocionalna bol koja iscrpljuje naše tijelo. Kada žene u potpunosti osvijeste odnos između tijela i uma, većina zdravstvenih tegoba jednostavno će nestati.

U procesu ozdravljivanja svog tijela bitno je pristupiti multidisciplinarno, a to znači :

Kako vratiti tijelo u balansPotražiti adekvatnu liječničku pomoć

Važno je informirati se o alternativnim metodama liječenja vlastitog tijela. Lijekovi često ublaže simptome i pružaju kratkotrajnu pomoć. Presudno je promijeniti navike i uvjerenja kojima štetimo svome zdravlju.

Paziti od čega gradimo svoje tijelo, te prilagoditi prehranu

Prehrana je iznimno važna u očuvanju zdravlja i o prehrani treba učiti. Moramo svakodnevno obraćati pozornost na ono što unosimo u svoje tijelo.

Vidjeti koje misli/osjećaji su se toliko intenzivne u našem životu da su čak djelovale na tjelesni nivo

Ono ćemo svjedočimo u svome životu u sadašnjosti rezultat je naših prošlih misli, obrazaca i vjerovanja. Važno je mijenjati svoje misaone obrasce koji su štetni i to će rezultirati pozitivnim promjenama i novim iskustvima u budućnosti.

Dobrobiti tjelovježbe

Ženskom je tijelu u svim fazama života potrebna tjelovježba kako bi ostalo zdravo, snažno, fleksibilno. Senzualna tjelovježba za ženu rezultira psihološkim i emotivnim osnaživanjem žene i motivira ju za proaktivan odnos prema životu i zdravlju. Slobodan ples i spontano prepuštanje glazbi osvješćuje senzacije u tijelu i omogućuje slobodno izražavanje pokreta.

ASF nudi programe koji omogućavaju svakoj ženi da kruži svojim tijelom u svim pravcima i onima koji su dugo bili zatomljeni. Pokret omogućava da komunikacija ide iz tijela prema emocionalnom dijelu bića. Tako dolazi do oslobađanja potisnutih ili začahurenih osjećaja i oni rastvaraju fizički oklop te izlaze iz tijela čime stvaraju preduvjete da se tijelo vrati u svoj zdravi balans.

3 koraka do zrele ženstvenosti

“Istinski glamuroznu ženu čini njena spontanost i svijest o vlastitoj ženstvenosti.”

1. Osvijestiti trenutnu razinu ženske energije u nama

3 koraka do zrele ženstvenostiKoliko žena može reći da istinski poznaje svoje tijelo?

Kako bi žena istinski mogla uživati u svom tijelu potrebno je osvijestiti tijelo, vježbati i uspostaviti kontrolu nad svakim mišićem. Na taj način uspostavlja se veza između fizičkog tijela, živčanog sustava i emocija.

Odrastajući, tijekom djetinjstva naše tijelo i naše emocije pretvarale su se u reakcije koje smo naučili “po putu”. Djevojčice, po prirodi zaigrane i slobodne usvajale su navike i automatska ponašanja koja su često spontanost tijela odvodile u drugu krajnost.

U turbulentno doba puberteta teško je ovladati mnogim tjelesnim funkcijama, emocijama i mislima. Sram često ne dozvoljava slobodnu tijela.

Kasnije životne uloge, majčinstvo i posao ostavljaju sve manje vremena za izražavanje svojih ženskih potreba. Potisnuta ženstvenost je snažna i divlja energija koja čak plaši muškarce i nikako nije privlačna.

Gimnastika za žene osmišljena je da pomaže osloboditi ženstvenosti i poduči nježno upravljanje tom energijom. Na taj način prihvaćamo prepuštanje valu, bez otpora i tako otkrijemo ljepotu prirodne ženstvenosti.

2. Prihvatiti gimnastiku kao put

Prvi treninzi su nježnog intenziteta i pomažu nam osvijestiti koliko smo ukočene. Uz vodstvo i podršku instruktorica potreban je svjestan napor da se oslobodi pokret.

To je period velikih promjena, često krene i koja suza, ne zbog fizičke boli, već tuge što si toliko vremena nismo priuštili osjetiti svijet sa svim dijelovima tog savršenog alata zvanog naše tijelo. Ovaj trening samo za žene izvodi se sa prigušenim svjetlom i puno ženske suosjećajnosti. Svakim treningom vraća se povjerenje u vlastito tijelo i postajemo svjesne što sve postoji u nama i koliko smo moćne.

Posebnost ove metode vježbanja je što je kreirana isključivo samo za žene i učinkovitim pokretima pomaže održavati tijelo besprijekornim, a pritom njeguje i razvija osjećaj senzualnosti. Ženinu je tijelu dopušteno da se izrazi, odbaci krute i grube pokrete tijela što osigurava osjećaj zadovoljstva, a ne napor. Prije nego doista pojmimo što je tu zapravo moćno, moramo razumjeti koju vrijednost ima promjena koja nam dolazi.

3. Testirati svoju novu razinu ženske energije u drugim okruženjima

Kako se broj treninga niže, to se povećava gipkost, mišići postaju čvršći i ljepši, vretenasti, a zglobovi fleksibilniji pa je cijelo tijelo okretnije. Okretnijim tijelom svakodnevne aktivnosti postaju zabavnije – od čišćenja svog doma uz plesnu muziku i svoje omiljeno ogledalo do plesanja u izlascima sa društvom.

Hod postaje ispunjen samopouzdanjem, a time raste vaša privlačnost. Kad samopouzdanje ispuni sve vaše mišiće, postajete magnet za pozitivne i zabavne ljude.
Takvo opušteno i samopouzdano kretanje, svakom plesnom partneru omogućava doživljaj posve nove razine tjelesne ali i emocionalne ugode.

Programi ASF Workout, Ana’s Sensual Fitness, AM metoda, AM metoda za trudnice autorski su programi Ane Kuhanec Brašnović i kao takvi zaštićeni u imenu, konceptu, ideji i metodologiji. To su inovativni programi koji ujedninjuju tjelesnu i emotivnu komponentu, te su kao takvi jedinstveni i univerzalni. Usudi se probati

Bazu tih programa čine tehnike koje kombiniraju ženstvene, senzulane kružne kretnje, te su kao i takvi jedinstveni.

Osnovni koncept tih programa zasniva se osvješćivanju i slobodnom izražavanju emocija kroz pokret. Izražavanje i ponovno proživljavanje dubokih emocija ženu oslobađa emocionalnog tereta i zbog te činjenice ona postaje slobodnija, samouvjerenija i sretnija.

4. Usudi se probati

Senzualna tjelovježba za ženu rezultira psihološkim i emotivnim osnaživanjem žene i motiviraju za proaktivan odnos prema životu i zdravlju. Slobodan ples i spontano prepuštanje glazbi osvješćuje senzacije u tijelu i omogućuje slobodno izražavanje pokreta.

Prepuštanje plesnoj meditaciji kroz slobodan pokret direktno utječe na mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje. Pokretom se fizičko tijelo pročišćava od emocionalnog tereta a duh prolazi kroz mnoge pozitivne promjene. Osmijeh na licu, istinska radost, osjećaj slobode i punine života, dubinski relaksiran um, transformirana energija, samopouzdanje samo su neke od tih promjena.

Ako je u zdravom tijelu zdrav duh, onda je u okretnijem tijelu okretniji duh 🙂

Što ako netko sazna da sam se usudila zaplesati na šipci?

“Uvijek je pravo vrijeme da se uradi ono što je ispravno.”

Iako živimo u 21. stoljeću na ulogu i status žene u hrvatskom društvu još uvijek snažan utjecaj ima religija i tradicija odgoja „dobra žena=poslušna žena“. U obliku pisane formalnosti žene ostvaruju sva prava u društvu u kojem živimo, prešutno se inzistira na podjeli uloga. Današnja moderna žena, obrazovana, zaposlena, aktivna u društvu živi s velikim teretom odgovornosti. Ako tome dodamo i majčinstvo, brigu o kućanstvu i skladu u obitelji onda žena poprima epitet superjunakinje.

Upravo takve žene, koje mogu sve (ali zato što to žele, a ne zato što moraju) klijentice su Ana’s Sensual fitness studia. Sve što im treba je vrijeme i mjesto za punjenje baterija!

Plesala bi, kad me ne bi bilo strah i sram!

Što ako netko sazna da sam se usudila zaplesati na šipci?Ako ste samo na trenutak zastali i prepoznali se u ovoj rečenici vrijeme je za akciju! Vrijeme je za predah, vrijeme je za novi početak, vrijeme je za promjenu loših životnih navika. Vrijeme je da si poklonite nešto za sebe!

Možda ste se već okušale u raznim oblicima tjelovježbe, a nikako da pronađete onu idealnu. Nedostaje li vam volje i discipline da se sami pokrenete? Ana’s Sensual fitness moderan je oblik fitnessa koji je po mnogočemu drukčiji, neobičan i više od svega djelotvoran oblik rekreacije, stvoren za žene. Osim fizičke rekreacije on ženu transformira, te ona oslobođena vlastitih ograničenja stvara život iz svoje osobne snage.

Emocije straha i srama su vrlo ograničavajući. Emocija se ne treba bojati, niti se boriti s njima. Također, nije dobro niti bježati od njih, niti ih blokirati i potiskivati. Strah i sram treba nježno prigrliti, upoznati, a potom prihvatiti i otpustiti. Mnoge naše klijentice iskusile su da kada svoje strahove otpustimo, ostaje samo sloboda i lakoća postojanja.

Brand kojemu se vjeruje

Ana’s Sensual Fitness studio svojim dvanaestogodišnjim iskustvom održava visoki nivo usluge kroz rekreacijske programe, edukacije, te ostale usluge. Svjesni smo činjenice da današnja moderna žena ima vrlo malo slobodnog vremena i pažljivo bira na koji način će ga koristiti. Ako ga odluči provesti u našem studiju napravit ćemo sve što smo u mogućnosti da joj boravak učinimo ugodnim.

Osiguran je ambijent koji klijenticama pruža i više od kvalitetne socijalizacije i rekreacije. Od samih početaka misija je bila stvoriti brand koji je sinonim za sigurnost, povjerenje, kvalitetu i profesionalizam. Težnja je da klijentice kluba prepoznaju vrhunsku uslugu, sigurnost, poštenje, povjerenje, ali i fleksibilnost koju studio pruža.

Vrijednosti branda u najvećoj mjeri pridonose:

 • inovacije (novi autorski programi tjelovježbe)
 • diferencijacija (programi vježbanja s emocionalnom komponentom)
 • sposobnost kreiranja dodane vrijednosti (skup usluga koje studio pruža)
 • marketinške aktivnosti (promišljeno i učinkovito ulaganje u marketing)
 • visoka razina zadovoljstva klijentica i zadovoljstvo zaposlenika

Ako želite i same (ili u društvu vaših prijateljica) postati članice kluba sretnih žena, obratite nam se s povjerenjem.

Svi su ludi za šipkom!

Mnogi kažu kako je bilo koja vrsta tjelovježbe dobra, ali neke su metode učinkovitije od drugih. Ples oko šipke, Sensual Fitness, S Factor je svakako pri samom vrhu.

Prošlo je 12 godina otkako je ples oko šipke iz Los Angelesa stigao u Hrvatsku i već se dugo ne smatra egzotičnim i erotičnim plesom, nego ga može naučiti svaka žena! Ono na što mora biti sprema je činjenica da će se u svega par mjeseci transformirati u super ženu. Sensual Fitness budi uspavana ženska tijela i iz žene izvlači ono najbolje!

Svi su ludi za šipkom!Za promjenu je potrebno vrijeme

Program Ana’s Sensual Fitness-a je stručno planiran i programiran s kineziološkog aspekta, ali osnovni cilj mu je emocionalna metamorfoza žene koja se događa polagano kroz stupnjeve. Svaki stupanj ima svoj fokus koji vježbačice usvajaju korak po korak. Ponekad nije lako suočiti se s velikom količinom straha i srama, odbaciti predrasude i pogrešna uvjerenja. Na žalost, i u 21. stoljeću mnoge žene nisu za to spremne. Uz vodstvo stručnog kadra transformacija može biti nježna, ići postepeno ali to zahtijeva određeno vrijeme. Iako već nakon drugog stupnja žene osjećaju promjene, ipak je potrebno dulje vrijeme vježbanja Ana’s Sensual Fitness-a da bi se u potpunosti ostvario cilj – psihofizička metamorfoza žene. Emocionalna transformacija ne prestaje ni s godinama treniranja.

Kako Sensual Fitness djeluje na tijelo?

Svaka vježba Ana’s Sensual Fitness-a krije svoju tajnu, posjeduje snagu, ljepotu i ima svoju težinu. Savladavajući ih postepeno razvija se osjećaj samopouzdanja, vjere u vlastito tijelo i sposobnosti. To daje čar, motivaciju i poticaj za nastavak. Poznato je da plesom otkrivamo i otpuštamo emocije u nama. Za promjenu tijela i učinkovito mršavljenje potrebno je da žena osvijesti sebe i svoje tijelo i tada će biti spremna odbaciti ono što joj ne treba.

Buđenje emocionalnog bića žene

Poznato je da emocije imaju izravan učinak na to kako naša tijela rade. Tijelo pamti i pohranjuje sve one emocije koje nisu na adekvatan način izražene i oslobođene. Nakupljene i učahurene u tijelu oslabljuju imunološki sustav. Ples i slobodan pokret pomaže otpusti ih i tijelo se oslobađa višegodišnje emocionalne prtljage. Često pokretom uspijemo izraziti ono što riječima nismo mogle. Na taj način budi se uspavano emocionalno biće, žena upoznaje svoje tijelo i osjećaje poput ljepote, snage i slobode, kao nikada prije.

Emocije čine razliku – tajna je u osjećaju

Mnoge žene se pitaju u čemu je razlika između plesa na šipci, S factora i Ana’s Sensual Fitnessa.

Ana’s Sensual Fitness razlikuje se od svih ostalih rekreacija i inačica tjelovježbe koje uključuju ples na šipci po emocionalnoj transformaciji koju žena prolazi. Ostali benefiti vježbanja Ana’s Sensual Fitnessa:

 • Razvoj samoprihvaćanja, samopoštovanja i ljubavi prema sebi
 • Razvijanje osobne snage, fizičke i mentalne
 • Prepoznavanje i prihvaćanje vlastitih ograničenja i podsvjesnih programa uvjerenja
 • Konstantan emocionalni rast
 • Balansiranje tijela, uma i emocija
Mnogo sam toga trenirala i svašta probala, od natjecateljskih sportova i turnira, preko plesnih skupina pa do rekreativnih skakanja po dvorani i korištenja raznih sprava. Ipak, u jednom sam se trenutku ulijenila i nije mi bilo zabavno više ni u grupi, a kamoli u teretani. Onda sam upoznala Anu. Imala sam odmak od šipke i lagani podsmijeh. Nije da sam danas akrobat na šipci, još je uvijek gledam ispod obrva, ali način na koji Ana radi, na koji vježbam s njom, kako se osjećam tijekom treninga i nakon njega te što upravo on čini mojem tijelu je poseban. Mrak, glasna glazba, ples i emocije. Sve ostalo radi samo. A sve ostale žene to moraju probati same. Ana, skidam kapu. Hvala ti!
Iva ŠulentićIva Šulentić
Ana’s Sensual Fitness jedini je oblik rekreacije u kojem sam se zadržala dugo. Svaki se trening penjem jednu stepenicu više i ulazim u novu dimenziju i savladavam nove izazove.
Marijana BatinićMarijana Batinić
Prva vježba Ana’s Sensual Fitnessa me kupila, a kad sam vidjela da je šipka rekvizit kojim se koristimo oborio me s nogu! Zanimljiviji je od bilo kojeg oblika fitnesa i osim što oblikuje moje tijelo i razgibava me, do maksimuma podiže moje samopouzdanje i osvještava moju senzualnost i erotičnost.
Spoj je zabave, teškog rada i neopisivog užitka!
Ana BegićAna Begić, glumica
Obožavam Ana’s Sensual Fitness i otkako sam otkrila ovaj način vježbanja osjećam se puno energičnije, ljepše se budim, ljepše spavam. On me čini samouvjerenijom i osvještava moje senzualno ja. Oblikuje moje tijelo i vraća me u formu na najzabavniji mogući način. Genijalan je!
Leona ParaminskiLeona Paraminski, glumica
Ja sam jedna od onih za koje vrijedi izreka – nikad nije kasno! Sa 44 godine upustila sam se u nepoznatu avanturu – počela vježbati kod Ane. Nisam znala što me čeka…Tada, prije nekoliko godina godine bila sam uspješna, poznata žena, brak, kćer, dinamičan posao, mnoštvo prijatelja, poznanika…a opet nešto je nedostajalo jer duboko u sebi ja sam bila nesigurna, isfrustrirana, s godinama koje ipak nose promjene i na tijelu i u duši.
Danas znam da je avantura koju sam si priuštila velika, prekrasna, neponovljiva, nezamjenjiva…početni strahovi, bolni mišići, masnice posvuda po tijelu – danas su prerasli u čisto zadovoljstvo. Priznajem, znalo je biti i jako teško, al bodrila me Ana i sve drage cure iz grupe, radovale su se skupa sa mnom svakom i najmanjem napretku. Danas me vježbe i ples oslobađaju svih nakupljenih stresova, sve obaveze lako odrađujem, samopouzdanje na vrhuncu, ja sam se promijenila iznutra i izvana, pronašla sam valjda onu svoju pravu ja, izvukla onu pravu ženu iz mene na površinu…i blistam, i svi to vide, i ništa im nije jasno, a ja uživam.
I vjerujte, nema ljepšeg osjećaja nego ujutro sjesti u auto, upaliti CD koji su mi Ana i Martina nasnimile i tako s osmijehom na licu odjuriti u novi dan…
Gordana SobolGordana Sobol
Muzika oduvijek igra jako veliku ulogu u mojem životu. Katkad mi se čini da bez nje ne bih mogla živjeti. Prije nekoliko godina sam otkrila i ples. Pritom ne mislim na disco čagu nego ono kad emocijom pomičeš granice svoga tijela, a tvoja omiljena pjesma dobiva novu dimenziju, kad otkrivaš u sebi osjećaje za koje nisi znao da postoje i upoznaješ polako svoj alter ego. Jednom rječju – sloboda. Za to je zaslužna Ana Kuhanec Brašnović sa svojim Ana’s Sensual Fitness-om u koji sam se zaljubila do te mjere da jedva čekam svaki novi sat.
Petra NižetićPetra Nižetić

Fitness Blog