Pridružite nam se

  • Pridruži nam se na besplatnom treningu

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ASF Ples na šipci

Ana’s Sensual Fitness program prilagođen je isključivo ženama i osmišljen je na način da se izazovi savladavaju postepeno kroz stupnjeve, korak po korak. ASF trening sastoji se od workouta, vježbanja elemenata na šipci i plesa.
  • ASF Workout je program opuštajućih vježbi koji vam omogućuje sigurno istezanje tijela, relaksaciju uma uz pomoć glazbe te postizanje emotivne ravnoteže i unutarnjeg mira.
  • Vježbe na šipci dodatni su izazov, osnažuju tijelo i namijenjene su isključivo za zabavu i dodatnu motivaciju.
  • Plesom upoznajte sebe, izražavate svoju individualnost, oslobađate se nepoželjnih emocija i stresa. Postajete samosvjesna i samopouzdana žena koja se u svom tijelu osjeća ugodno.

Ana’s Sensual Fitness kombinira jogu, pilates i ples na šipci. Oblikuje čvrsto i poželjno tijelo, čuvajući ženske obline, podiže samopouzdanje, vraća vjeru u vlastito tijelo, te vam otkriva tajnu. Tajna je u osvješćivanju senzualnosti i sposobnosti da uživate u raskoši svake kretnje mišića i u tome pronalazite zadovoljstvo. Kružnim, senzualnim kretnjama oblikujete tijelo koristeći mišiće koje možda nikada niste koristili, a pritom sjedinjujete fizičko i emocionalno biće. Vježbate uz neopisiv osjećaj zadovoljstva, zapravo plešući.

Trening traje 120 minuta i vježba se u malim grupama u ugodnoj atmosferi zamračene dvorane. Vježbate bose u udobnoj sportskoj odjeći, a nakon nekog vremena i u plesnim cipelicama.

Upustite se u avanturu i upoznajte svoju SENZUALNOST – OSJEĆAJ LJEPOTE KOJI DOLAZI IZNUTRA!

Ples na šipci je zabavna i transformirajuća rekreacija za svaku ženu!

Iako je ples na šipci relativno nov način rekreacijske tjelovježbe, njegova povijest seže u daleko 12. stoljeće. U Indiji se u to vrijeme prakticirao tradicionalan sport natjecateljskog karaktera Mallakhamb, koji je bio isključivo za muškarce hrvače i gimnastičare. Vježbalo se uz pomoć drvenog štapa na kojem su muškarci izvodeći elemente demonstrirali svoju snagu. Tradicija je očuvana do današnjih dana.

U to se vrijeme u Kini prakticirao Chinese Pole. On predstavlja cirkusku inačicu ovog sporta, a ples se izvodio uz pomoć dvije šipke.

U novije vrijeme u ples na šipci uključene su i žene, najprije cirkusantice koje su plesale na šipkama koje su pridržavale cirkuski šator, a potom je ples oživio i u muškim barovima u burlesque verziji. Upravo iz tog vremena ples na šipci dobio je epitet striptiza i nemoralnosti.

Amerikanka Sheila Kelley za potrebe filma Blue Iguana upoznaje se s tajnama plesa na šipci i svoje iskustvo 2004. godine objavljuje u knjizi The S Factor te približava ovaj sport ženama svih generacija. Danas je ples na šipci postao sinonimom za rušenje predrasuda. Ples na šipci nije striptiz, nije prostitucija, nije nemoralno poticanje na izražavanje seksualnosti. Ples na šipci je zabavna i transformirajuća rekracija za svaku ženu!

Kako je ples na šipci stigao u Hrvatsku?

Ana Kuhanec-Brašnović 2004. godine postaje prezentericom knjige The S Factor u Hrvatskoj, a deset mjeseci poslije putuje u Los Angeles na školovanje u Sheila Kelley’s S Factor Studio. U Hrvatsku se Ana vratila kao jedina certificirana S Factor instruktorica u Europi.

Magistrica kineziologije i vlasnica Ana’s Sensual Fitness studija je S Factor program usavršila s kineziološkog aspekta, te osim vježbi unijela i vlastitu ideologiju emocionalnog doživljaja vježbi. Osmislila je vlastitu metodu vježbanja po uzoru na S Factor i njome 2005. godine pokrenula pravu revoluciju.

Ana’s Sensual Fitness moderan je oblik plesnog fitnessa koji kombinira jogu, pilates i ples na šipci i prilagođen je isključivo ženama. Plešući žena objedinjuje psihu i tijelo s emocionalnim bićem. Upravo je u tome temeljna razlika između Ana’s Sensual Fitnessa i svih ostalih rekreacija i inačica tjelovježbe koje uključuju ples na šipci.

Nisi sigurna je li ovo za tebe? Prijavi se i dođi na besplatan trening!

Pridružite nam se

  • Pridruži nam se na besplatnom treningu

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ples na šipci

S Factor

Podijeli na Facebooku